top of page
Vyhledat

Proč se k chlebu hodí fermentované nápoje

Fermentace provází chléb i nápoje už od nepaměti. V našem zdravém bistru na pražské Invalidovně ukazujeme, že propojení těchto dvou světů je naprosto přirozené a zároveň chuťově fascinující. V dřívějším článku o chlebové limonádě a chlebovém kvasu jsme popsali, jak může z chleba vzniknout osvěžující nápoj. Dnes se posuneme ještě dál a podíváme se na to, proč fermentované nápoje tak dobře ladí s pečivem a jak je u nás v Bistru Na Chlebu párujeme s jídlem.

Chléb a fermentace – dvě strany jedné mince

Chléb vzniká kvašením těsta, zatímco nápoje jako kvas, kombucha nebo kefír jsou výsledkem přirozené fermentace tekutin. Oba produkty spojuje stejný princip – čas, mikroorganismy a práce s jednoduchými surovinami. Není proto divu, že si na talíři skvěle rozumí. Hutný a sytý kváskový chléb získává lehkost díky osvěžujícímu a jemně kyselkavému drinku. Společně tvoří vyvážený celek, který potěší chuťově, zasytí, a přesto nezatíží.

Proč si zvolit fermentované nápoje

Při zmínce o fermentovaných nápojích si většina lidí vybaví jejich vliv na zdraví a trávení. Obsahují přirozená probiotika, která podporují střevní mikroflóru a napomáhají lepšímu využití živin. Na rozdíl od běžných slazených limonád nezpůsobují prudké výkyvy energie, ale dodávají tělu spíše dlouhodobou vitalitu. V Bistru Na Chlebu věříme, že párování s jídlem má smysl právě tehdy, když nejen skvěle chutná, ale zároveň prospívá organismu.

Jak párujeme chléb a fermentované drinky

Naše menu sestavujeme tak, aby mezi talířem a sklenicí panovala harmonie. K dýňové pomazánce servírujeme jemně nasládlou hruškovou chlebovku, k sýrovým kombinacím zase svěží limonády na bázi chlebového kvasu. Fermentované nápoje podtrhují chuť chleba a dodávají celému jídlu lehkost. Díky čerstvým lokálním surovinám a poctivé přípravě je každé spojení jedinečné.

Chleba s dýňovou pomazánkou a hruškovka
Chleba s dýňovou pomazánkou a hruškovka

Bistro, kde objevíte nové chutě

Naším cílem není jen nabídnout originální recepty, ale také inspirovat hosty k objevování nových chutí. V bistru Na Chlebu proto neváháme experimentovat – hledáme způsoby, jak propojit tradiční chléb s neotřelými drinky. Přijďte ochutnat naše fermentované speciality a zjistěte, jak dokáže chlebová limonáda proměnit váš oběd v zážitek.

 

Fermentace a chléb k sobě neodmyslitelně patří. My v Bistru Na Chlebu jsme si to vzali k srdci a ukazujeme, že spojení těchto dvou světů funguje nejen na papíře, ale hlavně na jazyku. Těšíme se na vás a na vaše chuťové objevy.

 

 
 
 

1 komentář


Osborn Tyler
Osborn Tyler
(08. 11.)

Z môjho pohľadu je zahraničné kasíno pre Slovákov najlepšie, ak je rýchle, bezpečné a má rozumné bonusy https://gatio.sk/. Skúšal som viacero stránok, ale najlepšie skúsenosti mám s kasínami ako BetonRed alebo Robocat – bonusy sú jasné, platby rýchle a výber hier naozaj široký. Hrám sloty aj stolové hry a občas živé kasíno, takže je dôležité, aby platforma fungovala hladko aj na mobile. Určite odporúčam overiť si licenciu a čítať pravidlá bonusov, aby nehrozili nepríjemnosti.

To se mi líbí

©2023 Na Chlebu, made by KeyWebZ

bottom of page